Bujdos Máté

HIDEGHÍVÁS SZAKÉRTŐ

Lesd el a sikeres hideghívás titkait egy olyan brilliáns szakembertől, aki 2018-ban ingatlanértékesítőként 2,254 milliárd forintos forgalmat generált kizárólag hideghívásokból szerzett megbízásokkal

Céltalanságból a top értékesítők közé: bemutatkozik Bujdos Máté

Nehéz gyerekkorom volt, 14 évesen pedig magamra maradtam. Túl megannyi traumán, kollégiumban nevelkedtem, ahol mindenben önállónak kellett lennem. Nem volt, aki megmutassa a helyes utat, így szerencsejáték- és kábítószerfüggő lettem. Éveken át tartó céltalanság után már csak egy hajszál választott el attól, hogy mindent feladjak. Ekkor döntöttem el, hogy változtatok az életemen.

Összeszedtem magam, és vidékre költöztem a nagyszüleimhez. Nem éltünk túl jól, sokat nélkülöztem, de legalább már voltak céljaim. Pincér szakmát szereztem, majd leérettségiztem. A legalacsonyabb pozícióban, a helyi pizzériában kezdtem pályafutásomat, mint felszolgáló, de már ekkor elhatároztam, hogy egyszer még Magyarország legjobb éttermében fogok dolgozni.

Szívvel-lélekkel, elhivatottan dolgoztam azon, hogy valóra váljon az álmom, így a kitartásom gyümölcseként hamarosan az ország legjobb éttermében, a Michelin csillagos Onyx restaurant-ban voltam pincér. Vendéglátós éveimben tapasztaltam meg igazán, hogyan kell bánni az emberekkel. Imádtam a szakmám, minden vendégre különösen figyeltem, így rengeteget tanultam a hatékony kommunikációról. Olyan tudást szereztem az évek alatt, amit egyetlen iskolában sem tanítanak. Közben egyre inkább kezdtem úgy érezni, hogy hiába dolgozom ott, ahol mindig is szerettem volna, mégsem a vendéglátás lesz az én igazi hivatásom, ugyanis a személyes kommunikációról szerzett tudásomat olyan helyen szeretném kamatoztatni, ahol nagyobb értéket teremtve több pénzt tudok keresni.

Így kerültem egy külföldi brókercég hazai partneréhez, ahol call-centeres értékesítőként dolgoztam. Hideghívásból kellett cégvezetőket, vállalkozókat eljuttatnom arra a bizalmi szintre, hogy több ezer-, tízezer eurós befektetéseket kezdeményezzenek nálunk. Rövid idő alatt kimagasló eredményeket sikerült elérnem, nagy lehetőségek álltak előttem, viszont még mindig nem volt meg a szabadságom, amire mindig is vágytam.

Kockáztattam és szakmát váltottam. Soha nem felejtem el, amikor két éve, kezdő ingatlanosként havi hatvanezer forintból éltem. Egy panellakás pár négyzetméteres szobáját béreltem, a téli hidegben pedig egy ronggyá ázott cipőben tudtam kimenni az ügyfeleimhez, de már akkor elhatároztam, hogy az egyik legjobb leszek az új szakmámban. Fél év nélkülözés után indult be az ingatlanos karrierem – ennyi idő kellett az egyedi hideghívás stratégiám tökélyre fejlesztéséhez.

2017-ben rájöttem, hogyan triplázhatom meg a bevételemet egyik évről a másikra, így tavaly már több, mint 40 lakóingatlant adtam el, összesen 2,254 milliárd forint értékben, kizárólag hideghívásokból szerzett megbízásokkal. Büszke vagyok rá, hogy két év alatt a eljutottam a top értékesítők közé Magyarország legnagyobb ingatlanközvetítő hálózatában, ahol senki sem ért el ilyen ütemben ekkora fejlődést a cég 15 éves fennállása óta, mint én.

A tudásom továbbadva most szeretnék másoknak is segíteni, hogy sikeres és elismert értékesítőkké váljanak.

Ha nem vagy jó a hideghívásban,

sosem fogsz annyit keresni, amennyit szeretnél

Tanulj meg mindent, ami a hatékony hideghíváshoz kell, mert egy értékesítő sikere nagyrészt ezen múlik. Ha ezt nem tudod igazán jól csinálni, akkor nem teszel többet, mint egy call-centeres, ráadásul fényévekkel elmaradsz attól a szinttől, ahová el tudnál jutni.